2010. 10. 11.

Belvárosi belsőségek - A Piac utca mögött

Belvárosi pusztaság...




10 megjegyzés:

  1. Westernváros. A csicsa díszlet mögött pisiszagú a puszta.

    VálaszTörlés
  2. Hol vannak a farakások és a vörösingesek?

    VálaszTörlés
  3. Ahááá, már értem, ez lenne a park!!! :D

    VálaszTörlés
  4. Komolyan érdekelne, hogy ki a tulaj?
    Gyanítható, hogy az önkormányzat.
    A szégyen viszont közös.

    VálaszTörlés
  5. Én ebben az utcában lakom, azaz a mi házunkból teljes kilátás nyílik erre a "gyönyörűségre". Legalább 6 éve már, hogy rendkívül gyorsan az önkormányzat "rendezte" a területet, azaz az ott álló házakat lebontatta. Biztosan már megvolt a csodaterv (a látványtervet meg lehetett nézni a Cívis Ház honlapján). Álmodtak egy nagyot aztán a nagy semmi. Nagy nehezen találtak egy beruházót, de talán nem kapta meg a szükséges beruházási hitelt.....Legújabb hírem az, hogy (kapaszkodjatok meg!!!) JÁTSZÓTÉR LESZ ITT. Na, most ehhez tudni kell, hogy kb. 10 lépésre már van egy játszóterünk, amelyet semmilyen időpontban nem rohannak le a gyermekhadak. Ugyanis ezen a téren még mindig legalább 50-60 %-ban idős ember laknak, akik kb. 50 évvel ezelőtt költöztek ide aránylag fiatal korukban. Nem értem az egész szituációt!

    VálaszTörlés
  6. A belvárosi zöldterületek méretének növelése akár játszóterek árán is szerintem jó ötlet. Nagyon kevés rendezett parkja van Debrecennek, még az egyesek által lenézett más Debrecenhez hasonló méretű magyar városhoz képest is. Reméljük hogy nem egy újabb hajléktalantábor fog kialakulni játszótéren.

    VálaszTörlés
  7. Úgy látszik, nem voltam eléggé egyértelmű. Eredetileg egy újabb nagyszabású tervet szeretett volna megvalósítani az önkormányzat, azaz a "szokásos" modern épületekkel, üzletekkel, felettük pedig lakásokkal, és az elmaradhatatlan díszburkolattal. SZÓ NEM VOLT zöldterület kialakításáról! A mostani játszótér néhány évvel ezelőtt került felújításra, és sajnos nemcsak a gyerekek használják, hanem fiatalok üldögélnek (sokszor a játékokon) és cigarettáznak ott, pedig ott van a játszótéren kívül park padokkal.
    Szerény véleményem szerint a játszótér projekt a ló nincs.... elv szerint született meg, talán - még ezt is meg merem kockáztatni - erre a projektre lehet valamely forrásból támogatásra pályázni.

    VálaszTörlés
  8. parkolóházat!parkolóházat!parkolóházat!

    VálaszTörlés
  9. már megint eszembe jutott valami, pont az előző komment alapján: persze a nagyszabású tervben mélygarázs is szerepelt, először - merjünk nagyot álmodni - kétszintes lett volna. Azután rájöttek, hogy esetleg meg kellene kérdezni egy-két statikus szakembert. Megtették, és kiderült, hogy ezek a fránya régi házak nem fogják kibírni. Módosítás, új terv: egyszintes. Azóta természetesen megint eltelt már egy-két év....

    VálaszTörlés
  10. A Dózsa Nádor térre is akartak mélygarázst. Bár akarni mindent lehet :)

    VálaszTörlés

Ide debbenj: