2010. 04. 12.

Ugyanúgy élünk

Rövid írásomat a debreceni eredményekről akár már egy hónapja is megírhattam volna.Itt nagy összegű fogadásokat lehetett volna kötni a nyertesek személyére. Nincs meglepetés. Nincs izgalom. Debrecenben a legunalmasabb a kampány, Debrecenben a legunalmasabb a választás, Debrecenben a legkiszámíthatóbb a végeredmény. A részvételi arány jónak mondható, mentünk, mert hívtak. A Kósa-Pósán-Halász mesterhármas pedig ezúttal is biztos befutónak számított.

Semmilyen meglepetés nem született. Az Országos Választási Bizottság időhúzása váratlannak számított, de ez is csak annyit jelentett, hogy picit később jelentették be a teljes győzelmet. A hivatalos eredmények szerint az egyéni választókerületekben mindenhol a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a megyében.

Erre mondtam, hogy nincs unalmasabb a debreceni kampánynál és a debreceni szavazásnál. Miután egyértelműen fideszes város vagyunk, a kampány alatt még az eddigi hatalom balfék dolgaival sem kellett volna példálózni. Kósa Lajos azért megtette néhányszor, de sokkal visszafogottabban, mint bármelyik más helyszínén kampánykörútjának. Érezte, tudta ő is: a város az övé, az energiát nem ide kell összpontosítani, hanem oda, ahol szükség van rá. A cívis polgár tudja a dolgát, néhány hóbortos hőzöngő miatt nincs szükség külön technikák bevetésére. Talán majd Kubatov dönt a sorsukról. Debrecen mindig ugyanoda húzza az X-et. A megfelelőnek mondott helyre. Minden ugyanolyan, mint volt. Minden ugyanolyan, mint amilyen lesz. Nem mondhatjuk, hogy rosszabbul élünk, mint nyolc éve. Mi tizenkét éve ugyanúgy élünk. Jól. A következő tizenkettőben is ugyanúgy élünk. Jól. Régebbre és előbbre már nem látunk. Itt ragadtunk a jóban. Ugyanúgy mint annak idején. Ugyanúgy mint majd.

A hír hír. Nem különösebben izgalmas. Ennél érdekesebb volt, hogy újabb drogtanyára csaptak le Debrecenben, vagy hogy Marsi Anikó hirtelen repülő csészealjjal felbukkant a környéken. A forgatókönyv a szokásos volt. Változtatás vagy átírás nem történt. Most ki lehet tenni a 'Köszönjük Debrecen' molinót, aztán el lehet csomagolni az önkormányzati választásokig, amikor majd ugyanúgy élünk, mint most, állandóan jól.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

2 megjegyzés:

  1. Csak a vicc kedvéért: képzeljük el ahogy Mórucz Szilvia lenyomja Pósánt. Nem bántásból, de nincs is ellenfele ennek a három tökfejnek.

    VálaszTörlés
  2. Mi ebben a vicc?

    Keress rá, a Basahalom blogban, hogy pósán milyen marhaságokat tud beszélni történelem tanári diplomája dacára.

    Egyébként úgy tudom, hogy a bárgyú vigyorú halásszal volt egy választási körzetben Szilvia.

    VálaszTörlés

Ide debbenj: