2010. 03. 22.

Jelölt a zárkából

Valóban abszurd, hogy előzetes letartóztatásban lévő emberek mentelmi jogot kihasználva próbálnak kiszabadulni a rácsok mögül. Hihetetlen, de a jelenlegi könnyítések rájuk is vonatkoznak. Ha megszerzik a szükséges számú ajánlószelvényt, mehetnek is. Persze a választási bizottságnak rá kell bólintani előbb. Leinemann Zsolt esetében megtette.

A ScienNet-botrány főszereplője Debrecen kettes számú választókerületében gyűjtette össze embereivel a cédulákat. Szombaton már nyilvántartásba is vették. Hogy ki milyen lakos, azt nem kell firtatni. Leinemann például budapesti, de a képviselők nagy része nem ott indul, ahol él. Ez mellékes. Nevetséges, de mellékes.Leinemann most kijön az előzetesből. Élvezve a mentelmi jog minden örömét. Ha vége lesz a választásnak, vissza fogják vinni. De addig szabadon kampányolhat. Furcsa lenne. Nem ezért hozták ki. De például le tud zárni néhány befejezetlen ügyet.

Engem nem az érdekel, hogy mi lesz Leinemann sorsa. Azt sejtem. Sokkal érdekesebb, hogy honnan vett elő hirtelen hétszázötven ajánlószelvényt. Senki nem ismerte, semmilyen kampányanyaga vagy programja nem volt. Azt nem tudom elképzelni, ahogy 'aktivistái' bekopogtatnak a panelekbe, aztán százszsámra kapják a cédulákat. Ha mégis, úgy valami nem működik rendesen. Vagy a polgárok ennyire ostobák, vagy az őszinte szót értékelték, amikor azt mondták nekik:
- Üdvözlöm, a jelölt-jelölt úr éppen előzetes letartóztatásban van, ki akarjuk hozni onnan, legyen szíves az ajánlószelvényét nekünk adni. Talán némi ellenszolgáltatás fejében?

Van egy harmadik lehetőség. Azt csak ötletként írom, mert borzalmas még belegondolni is. Leinemann úr aktivistái nem polgárokat kerestek fel, hanem egy pártot. S vettek tőle hétszázötven ajánlószelvényt. De ezen a vonalon nem is megyek tovább. Nem akarom látni a végét.

S ha így alakult, lehet tovább is csinálni. Kampányoljanak Leinemann emberei azért, hogy Leinemann bekerüljön a legnagyobbak közé. Megérné, négy évig senki nem nyúlhatna hozzá. Ha hétszázötvenet ilyen könnyen összeszedtek, menni fog. A végén még Leinemann úr lesz a következő, négy évvel későbbi választás favoritja, pedig azt sem tudtam az adócsalási botrányig, hogy ki ez az ember.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

3 megjegyzés:

  1. Azt, hogy 'nem akarom látni' legutóbb a strucc mondta.
    És lám, hol a strucc a magyar politikai palettán?

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom. Ki kellene húznom a fejem a homokból hogy lássam.

    VálaszTörlés
  3. Budaházyt bezzeg jogellenesen tartják fogva (vagyis inkább etikátlanul, mert a jog és erkölcs ma már köszönő viszonyban sincs), és amikor ilyen technikával szabadult volna, jól belerúgott az OVB (és talán a Jobbik is, aki gyűjtötte neki a cédulát).

    VálaszTörlés

Ide debbenj: