2010. 02. 04.

Torkos Csütörtök

Idén is lesz Torkos Csütörtök, talán már sokan tudják miről is szól ez a dolog: ha az év egy napján, jelen esetben február 18-án, azaz a Torkos Csütörtökön a felhíváshoz csatlakozott éttermekben esztek, akkor az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt kaptok. Jó kis marketingfogás ez az éttermeknek, lehetőségük van még szélesebb közönség előtt bemutatkozni, becsalogatni a vendégeket. Az alapötlet nekem nagyon tetszik, ilyenkor talán olyanok is elmennek étterembe, vagy kipróbálnak különlegesebb éttermeket, ételeket, amit máskor talán nem engedhetnének meg maguknak. (Bár némi fenntartásom van, ahogy arról két éve írtam, de családi nyomásra tavaly már én is részt vettem egy ilyen vacsorán és végül nem bántam meg, bár nem igazán az volt, mint amire számítottam.) No de lássuk mi a helyzet idén Debrecenben!
A tavalyi kínálat is tovább szűkült - persze csak nálunk, országos szinten rekorddöntést várnak -, eddig csak tíz debreceni étterem vesz részt az akcióban.


Szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy nagyon kevés étterem él ezzel a lehetőséggel. Visszaesés ez a korábbi évekhez viszonyítva is, de a többi nagyváros kínálatához képest is, hiszen például Szegeden 14, Pécsett 20, Miskolcon 16, Győrben 18, Nyíregyházán 18 étterem kínálatából válogathatnak a vendégek.

Ennek gondolom több oka lehet (biztos, nem értek a vendéglátáshoz), de ha a válsággal jönnek akkor felrobbanok, épp ilyenkor kellene ilyen akciókba belefolyni, versenyezni a vendégekért!
Persze vannak, akik igyekeznek, a Fandangóban, ahová asztalt foglaltunk, már nem volt hely csütörtökre (máshol is hamar elkelnek a helyek, de ilyen városban ahol ennyire nincs kínálat, még gyorsabban), de bővítették az akciót, úgyhogy én már szerdán torkos-csütörtöközök. A Barabásban pedig minden vasárnap van ilyen féláras akció az ételekre...
Reméljük előbb-utóbb több étterem követi a jó példát, mert ez így ultraciki! Mennénk mi debreceniek is, ha lenne hova, úgyhogy buzdítunk minden tulajdonost, február 15-ig még lehet regisztrálni!

1 megjegyzés:

  1. Mi jártunk úgy a pároomal, hogy asztalt akartunk foglalni, de azt mondták, már minden asztaluk foglalt. Máshová mentünk vacsorázni, visszafelé elmentünk az étterem előtt ahonnan eltanácsoltak minket. Néhány asztalnál ültek csak. A párom bement megkérdezni hogy van szabad asztaluk? Azt mondták persze. Még most sem értjük. Ennyien mondták le? Vagy hazudtak? De miért?

    VálaszTörlés

Ide debbenj: